ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Γιατί τα παιδιά είναι υπόθεση όλων μας

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ-ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Ε.ΠΑ.Θ.

Η δραστηριότητα του Συλλόγου Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης ξεκινά ανεπίσημα το 1992, όταν μία ομάδα εθελοντών του Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη, πλαισιώνει υποστηρικτικά την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.). Με την επιστημονική καθοδήγηση και εποπτεία του προσωπικού της Ε.Π.Α.Θ, η εθελοντική ομάδα στηρίζει τους εφήβους για μεγάλο χρονικό διάστημα στο λεγόμενο «Στέκι» .
Παράλληλα, το 1997, ξεκινά η λειτουργία της  «Στέγης Κακοποιημένου Κοριτσιού» από το Κέντρο ΡΟΤΑ, στα πλαίσια συνεργασίας της ΕΠΑΘ και του τμήματος ποινικών και εγκληματολογικών επιστημών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τη χρηματοδότηση ειδικού ευρωπαϊκό προγράμματος. Η Εθελοντική Ομάδα του Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας, υποστηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του το 1998, η ομάδα εθελοντών αποφασίζει την σύσταση του Συλλόγου Φίλων Εθελοντών της ΕΠΑΘ, με σκοπό την υποστήριξη του έργου της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος Φίλων Εθελοντών της Ε.Π.Α.Θ.  είναι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας ως Ν.Π.Ι.Δ.  μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (απόφαση : ΑΡ.Γ.Π.:Π (2)γ/οικ. 105565 του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1453/Τβ/21-10-05), καθώς και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη κυβερνητικών Οργανώσεων(αρ. 02202ΣΥΤ11063040Ν/009).

Download

OurProfile.pdf

 

Στοιχεία επικοινωνίας ΣΦΕ-ΕΠΑΘ

image

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλεφώνησέ μας
0030 2310-811078
Στείλε μας email
info@sfe-epath.com
Η Έδρα μας
Αμβροσίου 5, 2ος όροφος Τ.Κ. 546 30, Θεσσαλονίκη

Στήριξε το έργο μας

Ιδέες, Παρατηρήσεις, Προτάσεις
Επικοινώνησε μαζί μας